Auto gume | Letnje | Zimske | Prodaja - ekupi.rs
011 2070 607
Katalog proizvoda

AUTO GUME

Pronađite gume koje odgovaraju vašem vozilu

Najbolje cene letnjih auto guma!

Setovi auto guma uzmi više plati manjeAuto gume dimenzije 175/65R14Auto gume dimenzije 195/65R15Auto gume dimenzije 205/55R16Letnje auto gume

Letnje gume

 • Letnje gume pružaju mnogo bolje ponašanje tokom letnjeg perioda. One sadrže relativno tvrdi sastojak koji se omekšava pri blažim temperaturama, kako bi se ona mogla prilagoditi ne samo na suvim, već i na mokrim putevima.
 • Letnje gume imaju manji broj pora nego zimske, ali imaju specijalno dizajnirane pruge u gaznoj površini kojima se minimalizuje akvaplaning. One omogućavaju snažnije prianjanje i u uzdužnom i u poprečnom smeru kod viših temperatura, tako da garantuju snažno prianjanje i na suvim i na mokrim putevima.
 • Iako letnje gume dobro funkcionišu u većini vremenskih uslova, one nisu pogodne za oštrije, hladnije klimatske uslove. One imaju tvrđi sastojak gume koji sadrži manje prirodne gume nego zimske gume, a on počinje da se stvrdnjava pa može postati slab na temperaturi nižoj od +7 °C. Međutim, one su dizajnirane za prilagođavanje višim temperaturama, a da ne postanu mekane. To znači da letnje gume imaju manje trenje pa su efikasnije u pogledu potrošnje goriva.
 • Letnje gume obično imaju jednostavan uzorak gazne površine u obliku blokova, čime se ostvaruje veliki trag na putu. To garantuje uspešno upravljanje, a takođe snažno deluje na dužinu kočenja. Od +15 °C na više, vozila sa letnjim gumama zaustave se šest do sedam metara pre nego vozila sa zimskim gumama. • Zimske auto gume

  Zimske gume

  Zimske gume možete prepoznati po njihovoj oznaci 'Pahuljica na planini' koja se nalazi na njenoj spoljašnjoj strani, čime je pokazano da ona zadovoljava kriterijume sigurnosti u zimskim uslovima.

  Šta znače te oznake na zimskim gumama?


  Zimske gume sadrže dve oznake: M+S i pahuljicu na planini:

  M+S je oznaka za blato i sneg i znači da je uzorak u gaznoj površini gume dizajniran tako da, u upotrebi sa letnjim gumama, pruža superiorno i upravljanje i kočenje na blatu i na snegu. Oznaka M+S pojavljuje se na gumama za sva godišnja doba, jednako kao i na zimskim gumama. Novi službeni simbol za zimske gume u EU je ‘3PMSF’ simbol.

  Oznaka pahuljica na tri planinska vrha (odnosno 3PMSF) znači da je guma prošla minimalne potrebne performanse na snegu, prema EU Regulativi 661/2009.  Novi službeni simbol za zimske gume u EU je ‘3PMSF’ simbol. Ta se oznaka pojavljuje samo na zimskim gumama.

   


  Celogodišnje auto gume

  Gume za sve sezone

  Gume za sve sezone su gume namenjene za vožnju tokom cele godine i imaju oznaku M+S. Iako imaju karakteristike letnjih i zimskih guma njihove performanse su dosta lošije u odnosu na letnje i zimske gume, zato ih preporučujemo samo vozačima koji prelaze manji broj kilometara. Kombinacija ove gume uvek je veliki izazov. Svaka guma je kompromis performansi, koja mora zadovoljiti potrebe korisnika.
  Gume za sve sezone treba da osiguraju prihvatljivi nivo performansi tokom cele godine. Sa tim gumama uvek ćete biti spremni za iznenadne zime ili hladne periode. Zato je njihova glavna prednost, njihova svestranost.


  Odaberite odgovarajuće gume za vaše vozilo

  gume_dimenzija_rs.jpg
  Kako bi odabrali odgovarajuće gume za vaše vozilo, obratite pažnju na preporučene dimenzije koje je propisao proizvođač vozila. Dimenzije koje su vam potrebne možete pronaći na gumama koje se trenutno nalaze na vozilu, u servisnoj knjižici ili u knjižici vozila.


  OVDE pogledajte šta znače oznake na gumama i kako "pročitati" šta piše na Vašoj gumi.


    Dočekajte letnju sezonu spremni !

  Prednosti letnjih guma u letnjim uslovima vožnje su brojni a mi Vam izdvajamo nekoliko ključnih:
  • Optimalno prianjanje tlu i stabilnost uz bolju upravljivost vozilom
  • Pouzdano kočenje na mokroj podlozi  
  • Manje buke i bolji ugođaj za vozača
  • Manja potrošnja goriva u odnosu na potrošnju u letnjim uslovima a sa korišćenjem letnjih pneumatika

  Odaberite lokaciju dostave

  Kupljene gume možemo dostaviti na vašu kućnu adresu ili ih možete lično preuzeti u našem skladištu na adresi Viline vode bb, Beograd.

  > Dostava na Vašu kućnu adresu
  Poručene gume dostavljamo u najkraćem roku na celoj teritoriji Srbije. Za naručene gume dostava se naplaćuje u fiksnom iznosu od 250,00 din, a za porudžbine veće od 15.000,00 din, dostava je potpuno BESPLATNA.

  Odaberite željeni datum dostave

  Sami odaberite datum kada želite da Vam naša kuriska služba isporuči gume.

  Odaberite način plaćanja

  271736.jpg
  Naručene gume platite prema vašim mogućnostima! Plaćanje na rate moguće je Visa, Master, Maestro i AmericanExpress karticama Bance Intesa, kao i MasterCard karticama UniCredit banke. Za jednokratno plaćanje, tu su sledeće opcije:

  • Karticom tekućeg računa  - Maestro
  • Kreditnim karticama: Visa, MasterCard, American Express
  • Opštom uplatnicom ili e-bankingom.
  • Pouzećem (prilikom dostave)

  Želimo vam sigurnu i prijatnu vožnju!