text.skipToContent text.skipToNavigation

Dvorište uredi i uštedi!

Svi koji imaju svoje dvorište znaju da dolaskom proleća počinju i radovi u njemu. Ali, na kraju se sve isplati kada se provodi vreme u urednom i lepom dvorištu.
Pripremili smo sve što vam je potrebno kako biste uredili dvorište i okućnicu, a usput i uštedeli!

Pronađite svoj alat

AlatiBaštaBazeni

Pronađite svoj alat prema dobavljačima

Stanley alati Vrt uredi i uštediBosch Professional alati Vrt uredi i uštediBosch alati Vrt uredi i uštediEinhell alati Vrt uredi i uštedi


 

Kako odabrati?


Kako odabrati idealnu kosilicu za svoje dvorište?

1. Veličina travnjaka?
Posedujete veliki travnjak? U tom slučaju vam je potrebna jaka "mašina" i nemate drugi izbor nego uzeti traktorsku ili rider kosilicu. Posedujete travnjak do 3000m2? U ponudi imamo velik izbor kosilica koje će zadovoljiti Vaše potrebe. Manje travnjake do 500 m2 možete bez problema održavati sa akumulatorskom ili električnom. Naravno, imamo i dobru ponudu za one koji vole gledati druge dok kose. Robotske kosilice!

2. Način rada?
U ponudi imamo ručne, električne, robotske, akumulatorske i benzinske kosilice. Napravite pravi izbor!

3. Pogon
Treća bitna stavka kod kupovine kosilice je li ona samohodna ili ne. Ako želite nabildovati svoje mišiće onda svakako uzmite gurajuću, ako ipak želite hodati za kosilicom samohodna je najbolji izbor! Ukoliko želite zakoračiti u budućnost tvoj izbor je robotska kosilica!

4. Motor
Snaga motora nije uvek presudna. Jedna od činjenica je da nam je potrebna snaga, ali i ta snaga mora biti propraćena sa jednakim kvalitetom ostalih delova kako bi dobili dobro izbalansiran stroj.

5. Kućište, kotači i ručke
Dobro razmislite koliko često mislite da koristite kosilicu. Šta Vam je lakše za održavanje? Želite li kosilicu koja se može sklopiti? Gde ćete je skladištiti? Još jedna bitna stavka je koliko često kosite i menjate visinu rezanja. U našoj ponudi skoro sve kosilice imaju regulaciju visine tako da smo Vam ovaj izbor maksimalno olakšali! Ako želite da Vaša kosilica bude dugo u Vašem dvorištu obavezno je očistite posle svakog košenja jer kiselina iz trave stvara rđu na Vašoj kosilici! Rđa nije Vaš jedini potencijalni problem, neugodan miris truljenja trave koja se zalepila za kućište kosilice svakako nije nešto što želite! Ako svejedno ne znate koja kosilica je idealna za Vas pošaljite sliku svog travnjaka i veličinu površine na info@ekupi.rs i Kupko će Vam pomoći!

Kako odabrati idealan trimer za svoje dvorište?

1. Veličina terena i vrsta vegetacije
Imate li veliki ili mali teren? To je jedno od glavnih pitanja. Ako imate malu površinu terena koju treba obrađivati onda će vam biti dovoljan električni ili akumulatorski trimer, a kod velike površine birajte motorni trimer. Koliko snažan trimer vam je potreban zavisi od vrste vegetacije.

2. Pogonski motor
Trimeri dolaze u nekoliko vrsta pogona od kojih zavisi njihova snaga. Električni motori su različite snage izražene u vatima, akumulatorski u voltima, a motorni u kilovatima. Električni i akumulatorski trimeri dolaze u verzijama sa četkicama i bez četkica, a motorni u dvotaktnim i četverotaktnim motorima.

3. Šta se sve nalazi na terenu?
Ako su na terenu samo trava i različito rastinje onda je bitno odabrati trimer sa što većim radnim zahvatom. Ako je na terenu puno voća, povrća ili cveća svakako najpre izmerite razmak između njih kako biste odabrali trimer sa idealnim radnim zahvatom.

4. Osovina i drška trimera
Trimeri imaju ravnu i zakrivljenu osovinu. Zakrivljena osovina služi za košenje oko grmova, cveća i voća jer se sa njom lakše rukuje zbog raspoređene ravnoteže. Ravna osovina je čvršća i duža od zakrivljenih, sa njom lako možete dopreti ispod predmeta. Postoje dve vrste drške: standardna jednoručna ili "bicikl drška".

5. Težina
Pošto trimer držite u rukama ili ga nosite na pojasu težina je jako bitan faktor pri kupovini trimera. Prvi korak ste do sada sigurno odradili i možete već proceniti koliko vremena će vam biti potrebno za košenje travnjaka i po tome izabrati idealnu težinu.

6. Rezni pribor
Flaks (rezna nit) - najčešće se koristi, a postoje razne vrste: okrugli, četvrtasti, armirani… Oštrice - najčešće su čelične, ali postoje i plastične. Koriste se kod guste trave ili drvenastog rastinja.

SAVETI:
1. Kod košenja obavezno koristite zaštitne naočare ili masku.
2. Poželjno je da koristite kacigu i antifone (pogotovo uz motorne trimere jer su oni jako bučni).
3. Obavezno nosite zaštitnu odeću!
4. Nikada ne točite staro gorivo jer ono može oštetiti cilindar i tako smanjiti životni vek trimera.
5. Obavezno operite trimer do ručki posle korišćenja!

Ako još uvek ne znate koji trimer odabrati, pošaljite sliku svojeg terena i veličinu površine na info@ekupi.rs i Kupko će vam pomoći!