text.skipToContent text.skipToNavigation

Načini plaćanja

Vašu narudžbinu možete platiti jednokratno, do 12 rata ili po prijemu pošiljke - naši načini plaćanja su prilagođeni vašim mogućnostima, a od sada i putem web kredita. 
eKupi vam omogućava kupovinu odabranih proizvoda plaćanjem na sledeće načine:

 

1. Plaćanje gotovinom po prijemu pošiljke


Opcija plaćanja pouzećem vam omogućava da iznos narudžbine podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu, tek kada robu vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem nije moguće kod ličnog preuzimanja u našem magacinu. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo gotovinom ili čekovima, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu.

 

2. Plaćanje platnim karticama


Ekupi Vam je omogućio plaćanje MasterCard, Maestro, Visa i American Express karticama banke Intese do 12 mesečnih rata!

Visa, MasterCard, Maestro, Dina, American Express bilo koje banke jednokratno
MasterCard, Maestro, Visa kreditnim karticama do 12 rata
Kreditnim karticama Banka Intesa do 12 rata
Master karticom Unicredit banke do 12 rata


Prilikom odabira kartice otvoriće Vam se mogućnost da u padajućem meniju izaberete broj rata na koji želite da podelite plaćanje ukupnog iznosa narudžbine. 

Master Card UniCredit banke na 3, 6 ili 12 rata! Prilikom odabira načina plaćanja birate JEDNOKRATNO plaćanje Vašom MasterCard karticom ali nakon obavljene kupovine, kontaktirate UniiCredit banku i javite im na koliko mesečnih rata želite podeliti iznos - 3, 6 ili 12.

American Express, Visa, Maestro, Master Card, Dina – jednokratno za korisnike drugih banaka.

U želji da svojim kupcima omogućimo 100% zaštitu za transakcije plaćanja na našim stranicama, koristimo Verisign Secure Site EV, trenutno najbolji sigurnosni sertifikat u svetu. Verisign je naš prvi i jedini pravi izbor - www.ekupi.rs svojim kupcima pruža najviši standard zaštite podataka na Internetu.
eee.jpg

Podaci Vaših kreditnih i debitnih kartica, vrsta i broj kartice, datum isteka, CVV kod, kao i lični podaci vlasnika kartice, ime i prezime, adresa, poštanski broj i grad, email adresa, IP adresa, koje unosite i koji se se beleže pri plaćanju u našoj online prodavnici, ne čuvaju se i ne obrađuju u našim sistemima. Obrada se odvija u sistemima i tehničkoj i zakonskoj odgovornosti naših partnera za online naplatu (Banca Intesa, Corvus Info), a mi dobijamo podatke o statusu transakcije. 
Navedeni podaci će se iznositi iz naše zemlje, u Hrvatsku, članicu EU, u kojoj je obezbeđen primereni nivo zaštite, a poslovanje i sistemi zaštite usklađeni sa pravilima GDPR-a i pravom EU.
Ekupi nikada ne dolazi u kontakt sa celokupnim podacima o Vašoj platnoj kartici.
Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti.
Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuju naši partneri za online naplatu pa se tako kompletni proces naplate obavlja na njihovim stranicama osiguranim SSL sertifikatom.
Ni jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.
Povraćaj sredstava se vrši isključivo preko panela naših partnera ukoliko je plaćanje izvršeno putem Vaše platne kartice.

 

3. Web kredit


Web kredit je metoda plaćanja koja vam omogućava jednostavno plaćanje, kupovinu na rate, bez papira i bez ijednog dolaska u banku. Možete aplicirati i ako niste klijent Raiffeisen banke, a za ugovaranje nema više potrebe za odlaskom u banku jer je ova vrsta 100% online. Za još bolje iskustvo kamatna stopa je fiksna i ostaje ista tekom celog perioda otplate dok je i 100% sigurna baš kao i kupovina na eKupi. Vi sami birate broj rata (od 3 do 24), prevremena otplata kredita je bez naknade, a sve uslove za web kredit saznajte ovde
Kratko video uputstvo možete da pogledate na sledećem linku.
Odustanak od kredita:

Ukoliko klijent odustane od kredita u periodu od 14 dana od dana realizacije kredita:

-klijent šalje mail u kom se izjašnjava da odustaje od kredita, sa ličnim podacima, na mejl adresu webonline@raiffeisenbank.rs.

Banka šalje trgovcu instrukciju za povrat sredstava. Kada trgovac vrati sredstva, kredit se gasi.

Ukoliko dođe do odustanka nakon 14.dana:

-klijent je u obavezi da u filijali banke podnese zahtev za prevremenu otplatu kredita I da na sledeću mejl adresu webonline@raiffeisenbank.rs,  pošalje podatke sa zahtevom za prevremenu otplatu kredita. Banka šalje instrukcije trgovcu za povrat sredstava.

Ovo se dešava kad je u pitanju reklamacija na robu, kad je rok isporuke duži od dogovorenog i klijentu ne odgovara,  i slično.


 

4. CorvusWallet


CorvusWallet je metoda plaćanja koja vam omogućava brža, jednostavnija i sigurnija plaćanja jednom sačuvanim karticama. Nema više potrebe za ukucavanja brojeva kartica, datuma isteka i ostalih informacija koje se unose na platnoj formi kada se ne plaća iz CorvusWallet-a. Potrebno je samo uneti korisničko ime i lozinku korisničkog računa.
Za još bolje iskustvo i brže plaćanje, kao korisnik eKupi i CorvusWallet-a možete povezati svoje korisničke račune prilikom plaćanja na stranici eKupi ili na portalu CorvusWallet-a, nakon čega, po prijavi na svoj eKupi račun, ne morate unositi dodatno korisničko ime i lozinku za pristup CorvusWallet-u, već vam pristupni podaci koje koristite na eKupi važe i za CorvusWallet.


 

5. Virmansko plaćanje


Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju e-mail adresu ćete dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrednost narudžbine. Uplatu potom možete izvršiti korišćenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune - putem banke, pošte ili sl.
Po zaprimljenoj uplati, započećemo s obradom vaše narudžbine. Kako se datumi izrade narudžbine i zaprimanja uplate mogu razlikovati, moguće je pomeranje datuma isporuke.


 Računi za virmankso plaćanje:
Banca Intesa: 160-358226-61
Unicredit banka: 107-0030020323000-20
Raiffeisen banka: 265-1110310004698-67
ProCredit bank: 220-136282-04
 

6. Plaćanje na žiro račun Ekupi


Nakon porudžbine preko webshopa dobićete e-mail ponudu sa podacima o plaćanju.  Uplatu iznosa označenog na ponudi uplatite na žiro račun Ekupi d.o.o. :

Banca Intesa a.d.
Žiro račun: 160-358226-61

Poziv na broj je označen na ponudi koji ste prethodno dobili na e-mail prilikom porudžbine


Unicredit Bank a.d.
Žiro račun: 170-0030020323000-20

Poziv na broj je označen na ponudi koji ste prethodno dobili na e-mail prilikom porudžbine


ProCredit banka a.d.
Žiro račun: 220-136282-04

Poziv na broj je označen na ponudi koji ste prethodno dobili na e-mail prilikom porudžbine


Raiffeisen banka a.d.
Žiro račun: 265-1110310004698-67
Poziv na broj je označen na ponudi koji ste prethodno dobili na e-mail prilikom porudžbine
 

 

7. Plaćanje čekovima na 12 rata:


Ekupi je u saradnji sa kurirskom službom City Express omogućio kupcima iz cele Srbije plaćanje čekovima građana na 12 rata.

Plaćanje čekovima na 12 rata podrazumeva da se prva rata plaća odmah u mesecu kupovine, a ostalih 11 rata u narednih 11 meseci. 
Popunjeni čekovi se predaju kuriru City Express-a po prijemu robe i kurir ih pregleda na licu mesta. Čekove može predati isključivo vlasnik čekova uz važeću ličnu kartu i čekovnu karticu. Ne mogu se kombinovati čekovi više lica pri plaćanju. Minimalan iznos na čeku je 500 din, maksimalan iznos čeka je 5000 din. Ako iznos po jednoj rati prelazi 5000 din, molimo Vas da na isti datum popunite više čekova.


 

U slučaju da nakon izvršenog poručivanja bude utvrđeno da je omaškom na sajtu u odnosu na poručeni model označena pogrešna cena (na primer umesto 1000 dinara, stoji cena 100 dinara), prodavac će nastojati da kupca u što kraćem roku obavesti o uočenoj grešci i tačnom iznosu cene koja je za poručeni model važila u trenutku poručivanja. U tom slučaju kupac ima pravo da poručeni model plati prema ispravnoj maloprodajnoj ceni ili da odustane od porudžbenice.